Το ξέχασες; Το έχασες! !

Το αργότερο μέχρι τον Νοέμβριο του 2015 θα πρέπει όχι μόνο να σχεδιαστεί αλλά και να εφαρμοστεί το νέο περιουσιολόγιο, στο οποίο θα υπάρχει πλήρης  καταγραφή όλων των περιουσιακών στοιχείων των φορολογουμένων.

Από αυτή την ιστοσελίδα έχουμε προειδοποιήσει πως το νέο μνημονιακό ηλεκτρονικό πόθεν έσχες θα κρύβει απίστευτες παγίδες ακόμα και για την πλειοψηφία των φορολογουμένων που υπήρξαν διαχρονικά νομιμότατοι.

Τον Σεπτέμβριο θα διασταυρωθούν τραπεζικές καταθέσεις και περιουσιολόγιο.

Η δική μας συμβουλή είναι να απευθυνθεί ο καθένας από εμάς σε ειδικούς γιατί θα βρεθούμε μπροστά σε ασύλληπτα μπλεξίματα.  Θα σας πούμε μονάχα πως αν κάποιος υπήρξε νόμιμος με τακτοποιημένες τις οφειλές του και απολύτως συνεπής φορολογικά αλλά έχει ξεχάσει να δηλώσει ένα φορολογικό στοιχείο, όποτε εντοπιστεί αυτό,  θα έχει πρόστιμο και προσαυξήσεις που θα φτάνουν την αξία του!

Σε περίπτωση που δεν γίναμε κατανοητοί: Αν κάποιος είναι ιδιοκτήτης με νόμιμο τρόπο π.χ. απο κληρονομιά, ενός διαμερίσματος και δεν το δηλώσει,  θα βρεθεί αντιμέτωπος με βαρύτητα πρόστιμα και προσαυξήσεις.

Μπορείτε να το φανταστείτε; Είναι σημερινές δηλώσεις του κ. Αλεξιάδη, ο οποίος επιπλέον διευκρίνισε πως κάθε χρόνο με τη φορολογική δήλωση θα πρέπει να δικαιολογούνται οι αγορές που έγιναν (ακίνητα, αυτοκίνητα, σκάφη κ.τ.λ.).

Απο πληροφορίες μας, ενημερώνουμε τους αναγνώστες πως πρέπει άμεσα να ασχοληθούν με το θέμα αυτό καθώς από τον Ιανουάριο κιόλας οι φορολογούμενοι με τους κωδικούς που ήδη διαθέτουν στο taxisnet θα εισέρχονται στη νέα εφαρμογή και θα επιβεβαιώνουν τα στοιχεία που θα περιλαμβάνονται στο περιουσιολόγιο.

Τέλος το μαρτύριο δεν θα τελειώνει εδώ, καθώς στο taxisnet θα ανέβουν τα περιουσιακά στοιχεία όλων μας και εφόσον κάποιος διαφωνεί, θα πρέπει με τα απαραίτητα παραστατικά να μεταβαίνουν στις εφορίες για να γίνονται οι σχετικές διορθώσεις.

Και εκεί αντε να αποδείξεις πως δεν σου ανήκει αυτό που φαίνεται στο σύστημα.

Κουράγιο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *