Μεγάλη ανησυχία σε εκείνους που ρύθμισαν τις οφειλές τους σε 100 δόσεις

Ποιοι φαίνεται πως θα χάσουν και ποιοι σίγουρα έχουν ωφεληθεί από την ρύθμιση των 100 δόσεων; Αν ισχύουν όσα διαρρέουν τις τελευταίες ημέρες από οικονομικούς κύκλους σχετικά με αλλαγές που συζητάει η κυβέρνηση με τους θεσμούς πάνω στον νομό Βαλαβάνη.

Για αρχή, το μόνο βέβαιο είναι πως όσοι πρόλαβαν και εξόφλησαν όλο το ποσό διαγράφοντας ταυτόχρονα όλες τις προσαυξήσεις, είναι σίγουρα κερδισμένοι και δεν τους ενδιαφέρει ούτε θα τους επηρεάσει τυχόν αλλαγές στον νόμο.

Για εκείνους που εντάχθηκαν στην ρύθμιση, πάντα ανάλογα με την περίπτωση, έρχονται δυσάρεστες εκπλήξεις καθώς για εκείνους που έχουν εισοδήματα κάποιου «ύψους» , ο αριθμός των δόσεων θα μειωθεί και δεν αποκλείεται να υποχωρήσει ακόμα και στο μισό. (Αφορά τους έχοντες).

Οι αλλαγές στη ρύθμιση των 100 δόσεων δυστυχώς θα φέρουν αλλαγές στο:

Το επιτόκιο που ισχύει με αυτή την ρύθμιση θεωρείται χαμηλό από τους δανειστές. Σήμερα αν οι ρυθμιζόμενες οφειλές είναι έως 5.000 ευρώ δεν επιβάλλεται καμία προσαύξηση εντός της ρύθμισης. Ενώ για ποσά άνω των 5.000 ευρώ, το ετήσιο επιτόκιο είναι 3%. Το επιτόκιο θα αυξηθεί και φαίνεται να φτάνει ακόμα και στο 5%!

Ο αριθμός των δόσεων. Όσοι έχουν καταθέσεις, εισοδήματα ή ακίνητα θα δουν τις δόσεις να μειώνονται, αν και οι ίδιοι είχαν επιλέξει να πληρώσουν σε 100 δόσεις…

Με την παρούσα ρύθμιση δεν υπάρχει καμία προϋπόθεση ως προς την εκπλήρωση των τρεχουσών φορολογικών υποχρεώσεων.

Και το κερασάκι στην τούρτα αλλά και ο βασικός λόγος απώλειας της ρύθμισης από την πλειοψηφία των φορολογουμένων είναι πως μετά τις αλλαγές που ίσως προωθηθούν, η πληρωμή των τρεχουσών οφειλών ή η ένταξή τους στην πάγια ρύθμιση των δώδεκα δόσεων θα αποτελεί προϋπόθεση για να μη χαθεί η χρυσή ρύθμιση των 100 δόσεων.

Συμπέρασμα: ευχή όλων να μην περάσει διάταξη απώλειας της ισχύουσας ρύθμισης, στην περίπτωση μη πληρωμής μελλοντικών υποχρεώσεων. Έρχεται ΕΝΦΙΑ, φόροι, τέλη, δόσεις, δηλώσεων κ.τ.λ.
Δεν θα αντέξει ο πολίτης…..

Τουλάχιστον να έχει μια ελπίδα τακτοποίησης των παλαιών εκκρεμοτήτων.
Πρέπει στο σημείο αυτό να πιέσουμε όλοι. Δεν είναι λογιστικό θέμα. Είναι ζήτημα αξιοπρέπειας. Ο Έλληνας θέλει να πληρώσει. Ας μην τους το στερήσει κανείς.

3 thoughts on “Μεγάλη ανησυχία σε εκείνους που ρύθμισαν τις οφειλές τους σε 100 δόσεις

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *