Εξωδικαστικός μηχανισμός ρύθμισης οφειλών επιχειρήσεων Ν. 4469/2017

Ξεκίνησαν και με συνοπτικές διαδικασίες οι κατασχέσεις τραπεζικών καταθέσεων…

Το να κλέβεις το κράτος είναι παράνομο. Το να σε κλέβει αυτό, είναι Νομοσχέδιο.

Ξεκινούν οι δεσμεύσεις χρημάτων απευθείας από τους τραπεζικούς λογαριασμούς για ληξιπρόθεσμες οφειλές άνω των 70.000 ευρώ

Διαβάστε περισσότερα

Συνεχίζει το ΣΤΕ να αντιστέκεται

Βροχή οι αποφάσεις από το Συμβούλιο της Επικρατείας  και μάλιστα υπέρ των φορολογουμένων. Μετά τις αποφάσεις  για το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών αλλά και την ακύρωση του τρόπου υπολογισμού των τιμών  Φ.Α.Π. σε Παλλήνη, Σπάτα και Μαραθώνα Αττικής, έρχεται το ΣΤΕ με νέα του απόφαση να ακυρώσει πρόστιμο του κώδικα ύψους μεγαλύτερου των 400,000 €, καθώς τα βιβλία και στοιχεία της ελεγχόμενης εταιρείας κατασχέθηκαν με απόδειξη παραλαβής και όχι με έκθεση κατάσχεσης. Προβληματική και η επανάληψη κατάσχεσης.

Παραθέτουμε το σκεπτικό της:

Περαιτέρω, όπως ομοίως ήδη κατά το χρόνο ασκήσεως της υπό κρίση αιτήσεως είχε κριθεί (ΣτΕ…, επταμ.,…2009), η διάταξη του άρθρου 32 του ν.2648/1998, προβλέποντας, εκτός από την κατάσχεση, στις περιπτώσεις των παραγράφων 3 και 4 του ίδιου άρθρου, των τηρουμένων με βάση τον ΚΒΣ βιβλίων και στοιχείων, και την παραλαβή (με απόδειξη) αυτών και μόνον αυτών, στις περιπτώσεις μη υπάρξεως ανεπισήμων βιβλίων, εγγράφων και στοιχείων, εφαρμόζεται επί διαδικασιών παραλαβής, κατά τις οποίες τόσο η διενέργεια της υλικής πράξεως της παραλαβής όσο και η σύνταξη της αποδείξεως παραλαβής λαμβάνουν χώρα μετά την έναρξη ισχύος της, ήτοι μετά την 22-10-1998. Επομένως, αβασίμως προβάλλεται, προς θεμελίωση του παραδεκτού της κρινομένης αιτήσεως, έλλειψη νομολογίας του Συμβουλίου της Επικρατείας επί των ως άνω ζητημάτων.

Νέα εγκύκλιος από το Υπουργείο Οικονομικών για την ανάλωση κεφαλαίου προηγουμένων ετών και την προσαύξηση περιουσίας

Απαντώντας σε προφορικά και γραπτά ερωτήματα περί της ανάλωσης κεφαλαίου προηγουμένων ετών και προσαύξησης περιουσίας για την ορθή και ομοιόμορφη εφαρμογή τους, το Υπουργείο Οικονομικών με την εγκύκλιο ΔΕΑΦ Α’ 1144110 ΕΞ 2015/5.11.2015 διευκρινίζει τα ακόλουθα:

Διαβάστε περισσότερα

Ακύρωσε το ΣΤΕ απόφαση του ΣΔΟΕ σχετικά με δέσμευση τραπεζικών λογαριασμών

Την μια απόφαση μετά την άλλη εκδίδει το ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο ΣΤΕ, σχετικά με διαδικασίες λειτουργίας των υπηρεσιών του υπουργείου οικονομικών.

Απόφαση σταθμός η 1260/2015 καθώς ακυρώνει απόφαση του προϊσταμένου του ΣΔΟΕ Κεντρικής Μακεδονίας σχετικά με την δέσμευση τραπεζικού λογαριασμού, καθώς κρίνει πως παραβιάζονται συνταγματικές διατάξεις.

Διαβάστε περισσότερα

Ακύρωση των τιμών ακινήτων για τον υπολογισμό ΦΑΠ, σύμφωνα με το ΣΤΕ

Το Σ.τ.Ε. ακυρώνει και τις τιμές για τον υπολογισμό Φ.Α.Π. σε Παλλήνη, Σπάτα και Μαραθώνα Αττικής με το σκεπτικό πως οι τιμές των ακινήτων είναι προδήλως πλασματικές, ως αντικείμενες, αλλά και σύμφωνα με τα διδάγματα της κοινής πείρας, κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης, και ιδίως από το έτος 2011, οι τιμές των ακινήτων στη Χώρα μειώνονται.Τέλος, η φορολογική επιβάρυνση στα ακίνητα έχει αποθαρρύνει την ζήτηση.

Διαβάστε περισσότερα

Με ποιο τρόπο, ο λήπτης εικονικών τιμολογίων ( ως προς το πρόσωπο) δεν θα πληρώσει πρόστιμα ΚΒΣ κ.α.

Λύση σωτηρίας για χιλιάδες λήπτες εικονικών τιμολογίων.

Αρ. πρωτ.: ΔΕΕΦ Α 1116415 ΕΞ 2015/3.9.2015
Εφαρμογή των άρθρων 42 παρ.1 ν. 3220/2004 και 21 ν. 3522/2006

Αθήνα, 3-9-2015
Αρ. Πρωτ: ΔΕΕΦ Α 1116415 ΕΞ2015

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ Διαβάστε περισσότερα

Καλά νέα: Αυξάνονται τα χρηματικά όρια σύμφωνα με τα οποία επιβάλλονται ποινές φυλάκισης

Να και κάποια καλά νέα που φέρνει με το πολυνομοσχέδιο στην βουλή η κυβέρνηση , τροποποιώντας στην ουσία το άρθρο του νόμου 1882/1990 ως εξής:

Άρθρο 25. Ποινικό αδίκημα μη καταβολής χρεών προς το Δημόσιο και τρίτους

Διαβάστε περισσότερα

Εσύ συνάδελφε λογιστή ρωτήθηκες; Το μελέτησες το πολυνομοσχέδιο φοροδιαφυγής;

Εσύ φοροτέχνη, Λογιστή, οικονομικέ Διευθυντή, έχεις ιδέα περί τίνος πρόκειται; Το οικονομικό επιμελητήριο ρωτήθηκε; Και αν ναι, συναινεί;

Όπως είναι δομημένα τα φορολογικά πρότυπα στην Ελλάδα με τις συγκεκριμένες διαδικασίες, υπάρχει περίπτωση να μην θεωρηθεί συνεργός φοροδιαφυγής ο επικεφαλής λογιστηρίου; Τέλος πάντων, επειδή αφορά το μέλλον μας, τις καριέρες μας και εντέλει την ίδια μας την υπόσταση ως πολίτες, ως άνθρωποι, ως επαγγελματίες και ως επιστήμονες, συμφωνούμε με όλα αυτά; Προσωπικά πιστεύω πως η τελευταία παράγραφος του παρόντος άρθρου, δεν έχει γραφτεί από ανθρώπους που γνωρίζουν πώς λειτουργεί στην Ελλάδα το κεφάλαιο λογιστική επίβλεψη, καταχώρηση και συμβουλή. Διαβάστε περισσότερα

ΕΝ.Φ.Ι.Α. θα πληρώσουν και όσοι διαθέτουν ακίνητα στο εξωτερικό

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης μίλησε σήμερα σε συνέδριο για την αγορά ακινήτων και προανήγγειλε πως θα πληρώνουν ΕΝΦΙΑ και οι ιδιοκτήτες ακινήτων στο εξωτερικό.

Όσοι πιστεύουν πως μπορούν να ξεφύγουν (και θα μιλήσουμε όσο πιο διακριτικά μπορούμε) αρκεί να αναφέρουμε πως οι υπηρεσίες του υπουργείου οικονομικών έχουν στην διάθεση τους στοιχεία για 3.200 ακίνητα μόνο στο Λονδίνο, ιδιοκτησίας Ελλήνων.

Στο σημείο αυτό να αναφέρουμε πως από το 2016 όλες οι μεταβιβάσεις ακινήτων θα γίνονται ηλεκτρονικά, καθώς το 2016 θα δημιουργηθεί μια ειδική φόρμα στο Taxis στην οποία θα έχουν πρόσβαση οι συμβολαιογράφοι για να καταχωρούν απευθείας την μεταβίβαση του ακινήτου καταχωρώντας το στον ΑΦΜ του νέου ιδιοκτήτη.

Επανερχόμαστε με νέο άρθρο για όσους έχουν ιδιοκτησίες σε Γαλλία, Ιταλία, Ελβετία, Αυστρία και αλλού.
Και δεν θα σταματήσουμε να σας θυμίζουμε πως τον Νοέμβριο έρχεται το Περιουσιολόγιο.

Σχόλιο του φοροτέχνη. Κύριε υπουργέ, φανταστείτε να στείλετε το παιδί σας για σπουδές στο Λονδίνο. Ας υποθέσουμε πως αγόρασε ένα Ι.Χ. για τις μετακινήσεις του. Στο ίδιο πνεύμα τί πρέπει να κάνει το υπουργείο; Μήπως να σας χρεώνει τέλη κυκλοφορίας στην Ελλάδα για το Αγγλικό όχημα;

Μήπως πρέπει να ξανασκεφτείτε την δήλωσή σας;