Επανέρχεται η υποχρεωτική αναγραφή του ενεργειακού πιστοποιητικού

Ακόμα ένα βάρος στα ακίνητα.

Με το νομοσχέδιο που κατατέθηκε χθες 29 Οκτωβρίου, υπάρχει διάταξη που καθιστά υποχρεωτική την αναγραφή του αριθμού πρωτοκόλλου του Ενεργειακού πιστοποιητικού.

Σύμφωνα με το άρθρο 59 κάθε συμβολαιογράφος για οποιαδήποτε μεταβίβαση θα πρέπει στο συμβόλαιο να αναγράφει τον αριθμό πρωτοκόλλου του ενεργειακού πιστοποιητικού αλλά και να επισυνάπτει στο συμβόλαιο και το ίδιο το πιστοποιητικό. Τέλος και στα νέα μισθωτήρια που θα αναρτούν στο taxis οι λογιστές σας, θα είναι υποχρεωτική η αναγραφή του ανωτέρω πρωτοκόλλου!

Παραθέτουμε και την επίμαχη διάταξη στο σχέδιο νόμου

Άρθρο 59 Τροποποιούμενες διατάξεις

3. Από την έναρξη ισχύος του παρόντος, η παράγραφος 3 του άρθρου 14 του Κανονισμού Ενεργειακής Απόδοσης Κτιρίων (Β 407/9.4.2010) αντικαθίσταται ως εξής:

«3. Κάθε συμβολαιογράφος για την κατάρτιση πράξεως αγοραπωλησίας ακινήτου υποχρεούται να μνημονεύσει στο συμβόλαιο τον αριθμό πρωτοκόλλου του ΠΕΑ και να επισυνάψει σε αυτό επίσημο αντίγραφο του ΠΕΑ. Σε κάθε μίσθωση ακινήτου, ο αριθμός πρωτοκόλλου του ΠΕΑ πρέπει να αναγράφεται υποχρεωτικά στην ηλεκτρονική εφαρμογή «Δήλωση Πληροφοριακών Στοιχείων Μισθώσεων Ακίνητης Περιουσίας» της ιστοσελίδας της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων (www.gsis.gr).».

taxleader.gr

Οδεύει προς κατάργηση το τραπεζικό άβατο της Ελβετίας

Πριν μια ημέρα το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ψήφισε υπέρ με συντριπτική πλειοψηφία, την άρση του τραπεζικού απορρήτου των πολιτών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που διατηρούν τραπεζικούς λογαριασμούς κ.α. στα πιστωτικά ιδρύματα της Ελβετίας, με αποτέλεσμα να δυσχεράνει το έργο όλων όσων αποτελούν επίδοξους «παραπλανητές» των φορολογικών αρχών.

Η ΕΕ και η Ελβετία θα ξεκινήσουν την αυτόματη ανταλλαγή πληροφοριών σχετικά με τους τραπεζικούς λογαριασμούς των κατοίκων τους, αρχής γενομένης από το 2018.

Διαβάστε περισσότερα

Σημαντικό: Κλείνει το παράθυρο παραγραφής φορολογικών υποθέσεων, η κυβέρνηση

Πέρασε η παρούσα βουλή με νόμο, την παράταση της παραγραφής κατά ένα έτος για όλες τις ανέλεγκτες υποθέσεις που παραγράφονταν την 31.12.2015 και που ήταν κρίσιμες όπως η περιβόητη λίστα Λαγκάρντ αλλά και πολλές άλλες.

Παραθέτουμε το άρθρο: Διαβάστε περισσότερα

Δεν υπάρχει προθεσμία 30 ημερών για διόρθωση του ΕΝΦΙΑ

Επιτέλους φτάνει με την ταλαιπωρία πολιτών και λογιστή.

Κατακλύζουν τα λογιστικά γραφεία, πολίτες που ψάχνουν τρόπο μήπως και μειώσουν τον φόρο του ΕΝΦΙΑ διορθώνοντας την δήλωση. Το τραγικό είναι πως δεν φταίνε αυτοί καθώς το αναφέρουν ακόμα και τηλεοπτικοί σταθμοί. Τι δηλαδή; Ότι μπορούμε εντός 30 ημερών να διορθώσουμε τον ΕΝΦΙΑ.

Λάθος. Εντός 30 ημερών μπορείς να καταθέσεις στην επιτροπή επίλυσης διαφορών, ενδικοφανή προσφυγή κατά το άρθρο 63  (κανονικό δικόγραφο δηλαδή) ή άσκηση προσφυγής ενώπιο των Διοικητικών Δικαστηρίων.  Άλλο πράγμα να μην έχει ενημερωθεί το σύστημα για τα μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα και άλλο πράγμα γενικά να ενημερώνουν τον κόσμο πως μπορεί να κάνει διορθώσεις στον ΕΝΦΙΑ εντός 30 ημερών.

taxleader.gr

Αναρτήθηκαν στο taxis όλα τα εκκαθαριστικά ΕΝ.Φ.Ι.Α.

Η σχετική ανακοίνωση της Δ.ΗΛΕ.Δ.

«Ανάρτηση πράξεων διοικητικού προσδιορισμού Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων (Εν.Φ.Ι.Α.) και αποφάσεων χορήγησης έκπτωσης ή μείωσης του φόρου. Για την πράξη διοικητικού προσδιορισμού και τις δόσεις ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ. (Δ.ΗΛΕ.Δ. Γ.Γ.Δ.Ε.)»