Επιτέλους, αρχίζουμε να μιλάμε για φορολογικά κίνητρα στις εξαγωγικές επιχειρήσεις

Στις αρχές της επόμενης χρονιάς θα ψηφιστεί ο νόμος για τα φορολογικά κίνητρα υπέρ των εξαγωγικών επιχειρήσεων, τα οποία θα είναι συμβατά με όσα προβλέπονται από την ΕΕ, υπογράμμισε ο υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για τις διεθνείς οικονομικές σχέσεις, Δημήτρης Μάρδας, μιλώντας στην εκδήλωση που διοργάνωσαν, στη Θεσσαλονίκη το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο και ο Όμιλος Νέων, Επιστημόνων και Επαγγελματιών Επαγγελματιών, HUMANS.

Υπογράμμισε, εξάλλου, ότι η κυβέρνηση δρομολογεί την αξιοποίηση των βιομηχανικών κουφαριών, μέσα από την πώλησή τους σε χαμηλή τιμή.

Ο κ. Μάρδας επισήμανε ότι το υπουργείο βρίσκεται σε συζητήσεις με τη ΔΕΘ για τη διοργάνωση τριών επιχειρηματικών συναντήσεων, δύο στη Θεσσαλονίκη και μιας στην Αθήνα, με τη συμμετοχή επιχειρήσεων από τα Βαλκάνια, τη Μαύρη Θάλασσα και τις αραβικές χώρες. Ακόμη, σχεδιάζεται η διοργάνωση ετήσιου συνεδρίου και κλαδικών εκθέσεων.

Πρόσθεσε, δε, ότι θα συζητηθεί με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή το ενδεχόμενο να αξιοποιήσει η Ελλάδα τα άρθρα 107 και 108 της Συνθήκης της Λισαβόνας, που προβλέπουν την εν δυνάμει προστασία της εγχώριας παραγωγής κάτω από συνθήκες κρίσης. Συγκεκριμένα, η χώρα μας θα ζητήσει να ενταχθούν στο καθεστώς αυτό κλάδοι που συνδέονται με τις κρατικές προμήθειες.

Στο πλαίσιο των εργασιών της Μικτής Διυπουργικής Επιτροπής Ελλάδας-Ρωσίας, αλλά και του Έτους Ελλάδας-Ρωσίας, ο Ρώσος υπουργός Μεταφορών θα έρθει το Μάιο του 2016 στη Θεσσαλονίκη.

Σχόλιο: Ποτέ δεν είναι αργά. Εμείς ποτέ δεν θα μειώσουμε την προσπάθεια κανενός. Η κυβέρνηση ωστόσο ας λάβει υπόψιν της πως δεν περνάει μέρα, που να μην ερωτηθεί ένας φοροτεχνικός σχετικά με το πόσο συμφέρον είναι να ιδρύσει κάποιος μια εταιρεία στο εξωτερικό. Καλό είναι να καταλάβουν όλες οι πλευρές πως η παραγωγική δύναμη των ελλήνων στην συντριπτική του πλειοψηφία, ήδη δραστηριοποιείται στο εξωτερικό και εμείς διαβεβαιώνουμε τον καθένα, πως δεν έχουν καμία απολύτως διάθεση να επιστρέψουν πίσω μαζί με τις επιχειρήσεις τους. Πρέπει όλες οι πλευρές να κατανοήσουν πως δεν είναι δυνατόν να θεωρείσαι φοροφυγάς πριν ακόμα ανοίξεις ακόμα και ένα περίπτερο…

taxleader.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *