Σημαντικό: Κλείνει το παράθυρο παραγραφής φορολογικών υποθέσεων, η κυβέρνηση

Πέρασε η παρούσα βουλή με νόμο, την παράταση της παραγραφής κατά ένα έτος για όλες τις ανέλεγκτες υποθέσεις που παραγράφονταν την 31.12.2015 και που ήταν κρίσιμες όπως η περιβόητη λίστα Λαγκάρντ αλλά και πολλές άλλες.

Παραθέτουμε το άρθρο:

22-page-001

Γίνεται λοιπόν σαφής αναφορά πως έχουμε παράταση για ένα χρόνο σε όσες περιπτώσεις έχει ξεκινήσει ο έλεγχος ή απλά να εκδοθεί εντολή ελέγχου μέχρι 31/12/2015.

Επομένως το άρθρο παρατείνει την παραγραφή κατά ένα έτος, σε υποθέσεις για τις οποίες έχουν εκδοθεί ή θα εκδοθούν μέχρι και την 31.12.2015, εισαγγελικές παραγγελίες, εντολές ελέγχου, έρευνας ή επεξεργασίας ή εντολές και αιτήματα διερεύνησης από δικαστική ή φορολογική ή ελεγκτική αρχή, καθώς και από την Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες και της Χρηματοδότησης της Τρομοκρατίας και Ελέγχου των Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης.

Δεν μπορεί να πει κανείς πλέον , πως η κυβέρνηση θα αφήσει να παραγραφούν κορυφαίες υποθέσεις στις οποίες εμπλέκονται σημαντικά πρόσωπα. Το μόνο που μένει είναι να εκδώσουν εντολές ελέγχου σε όσους φοβούνται μήπως παραγραφεί η υπόθεση τους.

taxleader.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *