Πώς να γλυτώσετε εισφορές στο ΤΕΒΕ λόγω διακοπής εργασιών

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ: ΒΟΗΘΕΙΣΤΕ ΤΙΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΟΧΗΜΑΤΑ. Πώς να γλυτώσετε εισφορές στο ΤΕΒΕ.
Με  το υπ’ αρ. Πρωτ. ΔΕΣ Γ 1130662 ΕΞ 2014/25.9.2014 έγγραφο της Υπηρεσίας σας, παρατείνεται η προθεσμία της εκπρόθεσμης υποβολής δήλωσης διακοπής εργασιών φυσικών , νομικών προσώπων και νομικών οντοτήτων πέραν του έτους, βάσει του πραγματικού χρόνου διακοπής , μέχρι την 30 Ιανουαρίου 2015.

Μεταξύ των άλλων αποφάσεων και ΠΟΛ που αφορούν στην εκπρόθεσμη διακοπή των εργασιών ,είναι και η ΠΟΛ.1071/28.5.2009 στην οποίαν αναφέρεται και η προϋπόθεση διακοπής των εργασιών αυτών , στην περίπτωση που κατά το κρινόμενο διάστημα υπάρχει επαγγελματικό αυτοκίνητο ιδιωτικής χρήσεως ( ΦΙΧ) . Με την συγκεκριμένη ΠΟΛ, τροποποιείται η παρ. 5 της 1016769/389/ΔΜ-Β/ΠΟΛ.1028/21.2.2003 ,ως προς το ….
Η κατοχή επαγγελματικού αυτοκινήτου ιδιωτικής χρήσης ( ΦΙΧ) , δεν μπορεί να αποτελέσει αιτία να αποστερηθεί η ατομική επιχείρηση του δικαιώματός της να υποβάλλει εκπρόθεσμη δήλωση διακοπής εργασιών με ημερομηνία αυτήν της πραγματικής παύσης των εργασιών της , και να γίνει δεκτή , εφόσον ο προϊστάμενος της αρμόδιας ΔΟΥ, μετά τις προσήκουσες ελεγκτικές επαληθεύσεις που ορίζονται με τις προαναφερθείσες εγκύκλιες διαταγές, διαπιστώνει με βεβαιότητα τον πραγματικό χρόνο της διακοπής……
ενώ αντίθετα εξακολουθεί ( ο περιορισμός αυτός ) να ισχύει για τις επιχειρήσεις  που κατέχουν Δ.Χ. αυτοκίνητο  λόγω του αντικειμένου των εργασιών τους  (εκμετάλλευση Δ.Χ. αυτοκινήτου ) καθώς και για τα νομικά πρόσωπα που κατέχουν ΦΙΧ  αυτοκίνητο.
 
Στο σημείο αυτό θεωρούμε λογικό  να περιληφθεί  και ρύθμιση , με την οποία  να επεκτείνεται το μέτρο  και στην περίπτωση των νομικών προσώπων , που κατέχουν ΦΙΧ, δεδομένου ότι  υπάρχει ειδοποιός διαφορά  μεταξύ φυσικών και νομικών προσώπων, ως προς την κατοχή και χρήση των ΦΙΧ,  και πάντοτε όμως με την διαπίστωση του προϊσταμένου της αρμόδιας ΔΟΥ , ως προς την πραγματικό χρόνο της διακοπής των εργασιών . Ας  δει και αυτό το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν χιλιάδες εταιρείες που ζητούν να διακόψουν εκπρόθεσμα, με αποτέλεσμα να χρεώνονται  με άδικες και πλασματικές εισφορές από το πρώην ΤΕΒΕ, οι εταίροι. Δώστε λύση στα αυτονόητα. Οι προηγούμενοι έφυγαν γιατί δεν άκουγαν. Εσείς κοιτάξτε να μείνετε γιατί θα ακούτε.  Το λογικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *