Μηδέν φόρος στην γειτονιά μας. Η Αλβανία μηδενίζει την φορολογία της

Την στιγμή που στην Ελλάδα, η πλειοψηφία των επιχειρήσεων, είναι αυτές των ελευθέρων επαγγελματιών με μέσο όρο κερδών 12,000 ευρώ μέχρι 20,000 ευρώ αλλά και γενικότερα ο μέσος όρος κερδών, συνολικά των Ελληνικών επιχειρήσεων κυμαίνεται σε αυτά τα επίπεδα με συντελεστή φόρου που ξεκινούσε από το 26%, χωρίς να αναφέρουμε προκαταβολή φόρου αλλά και 10% επιπλέον φόρο στην διανομή, φαίνεται πως στην γείτονα χώρα Αλβανία, τα αντανακλαστικά στο εκεί Υπουργείο Οικονομικών λειτουργούν άψογα.

Ο συντελεστής φόρου στην Αλβανία μειώνετε στο 0% για τις μικρές (σε τζίρο) επιχειρήσεις, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός της χώρας, Έντι Ράμα, διευκρινίζοντας ότι πρόκειται για τις επιχειρήσεις με ετήσιο τζίρο από 0 έως 50 εκατ. λεκ, δηλαδή περίπου 36.400 ευρώ, ενώ για τις επιχειρήσεις που θα εμφανίσουν τζίρο έως και 58.200 ευρώ ο φόρος μειώνεται στο 5%!.

Στην Ελλάδα για επιχείρηση με κέρδη 36,400 ευρώ φόρος 9,464 ευρώ συν προκαταβολή φόρου 7098 ευρώ (με την αυξημένη προκαταβολή στο 75%) μας δίνει σύνολο φόρου 16,562 ευρώ.

Επομένως, στην Ελλάδα φόρος 16,500 ευρώ ενώ στην Αλβανία 0.

Έτσι είχε ξεκινήσει την ανάπτυξη στην άλλη γείτονα χώρα ο  Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και αφού επί 5 έτη προσέλκυσε απίστευτο αριθμό ξένων επενδύσεων ανέβασε τον συντελεστή φόρου σε λογικά επίπεδα, που σήμερα φτάνει το 20% και όχι 10% όπως διατυμπανίζουν ανενημέρωτοι σύμβουλοι.

Αν οι ελληνικές επιχειρήσεις σήμερα στην Βουλγαρία πλησιάζουν τις 100,000 και αν υπάρχουν αιτήσεις για ίδρυση ελληνικών εταιρειών περί τις 60,000 σε Κύπρο, το δικό μας επιτελείο στο υπουργείο οικονομικών ας υπολογίζει και στην φυγή σημαντικού αριθμού ελληνικών επιχειρήσεων στην Αλβανία, μετά την δελεαστική μείωση συντελεστή φορολόγησης, που απλά στοχεύει στο αυτονόητο. ΠΡΟΣΕΛΚΥΣΗ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ.

taxleader.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *