Μήπως αυτό σημαίνει έμμεση κατάργηση των αγροτικών επιδοτήσεων?

Μήπως τελικά οδηγούμαστε σε πλήρη κούρεμα – κατάργηση των επιδοτήσεων αφού λένε πως γίνονται φιλότιμες προσπάθειες για να δημιουργηθεί νέο τραπεζικό προϊόν που θα βοηθήσει τους αγρότες να καλύπτουν τις ασφαλιστικές εισφορές τους!

Ήδη το 60% των αγροτών μας χρωστούν τις ασφαλιστικές τους εισφορές στον ΟΓΑ που παρεμπιπτόντως είναι πάρα πολύ χαμηλές. Με το νέο μνημόνιο τριπλασιάζονται ή και τετραπλασιάζονται σε κάποιες περιπτώσεις με αποτέλεσμα να βρεθεί η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων αγροτών να οφείλουν ασφαλιστικές εισφορές.

Και πως μπορεί να θεραπευτεί αυτό; Με το να δημιουργηθεί ένα νέο τραπεζικό προϊόν που θα βοηθήσει τους αγρότες να καλύπτουν τις ασφαλιστικές εισφορές τους, καθώς και να μπορούν να επιλέγουν τη διαδικασία συμψηφισμού οφειλών με τα χρήματα που δικαιούνται από τις αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ, τις ευρωπαϊκές ενισχύσεις και τις επιδοτήσεις.

Μακάρι να κάνουμε λάθος, ωστόσο αφήνουμε να βγάλετε εσείς τα συμπεράσματα σας, απλά παραθέτοντας το δελτίο τύπου του αρμόδιου υπουργείου.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 24 Ιουλίου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με πρωτοβουλία του Υφυπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Παναγιώτη Σγουρίδη, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 22 Ιουλίου 2015 σύσκεψη με τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Στουπή, Διευθυντές του ΟΠΕΚΕΠΕ και την κα Μπουφούνου, εκπρόσωπο της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών.

Αντικείμενο της σύσκεψης ήταν η εξεύρεση λύσης, ώστε να δημιουργηθεί ένα νέο τραπεζικό προϊόν που θα βοηθήσει τους αγρότες να καλύπτουν τις ασφαλιστικές εισφορές τους, καθώς και να μπορούν να επιλέγουν τη διαδικασία συμψηφισμού οφειλών με τα χρήματα που δικαιούνται από τις αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ, τις ευρωπαϊκές ενισχύσεις και τις επιδοτήσεις.

Ο Υφυπουργός κ. Σγουρίδης δεσμεύτηκε ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα ο Έλληνας αγρότης θα απελευθερωθεί από το γόρδιο δεσμό της γραφειοκρατίας και ότι θα υπάρξει βέλτιστη αντιμετώπιση στο πρόβλημα της ρευστότητας των αγροτών που δημιουργείται μέσα από τις δαιδαλώδεις διαδικασίες των πληρωμών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *